aievea…

chestii mici si mari din viata noastra

Ferma Animalelor

Posted by aievea pe Ianuarie 28, 2008

George Orwell ,poate unul dintre cei mai mari scriitori de limba engleza al secolului 20 se remarca mai ales prin cele 2 romane ,,Ferma Animalelor” si ,,1984”.Despre al doilea voi scrie probabil cu o alta ocazie ,insa in acest post as vrea sa ma opresc la ,,Ferma Animalelor” , un roman ,care desi contine doar putin peste 100 de pagini ,o lectura de cateva ore,aduna o serie de lucururi definitorii pentru societatea secolulului 20.Nu o sa dau prea multe amanunte ca sa nu stric din placerea lecturii ,dar o sa zic in mare ce subiect trateaza autorul. Orwell satirizeaza societatea comunista ,cu toate aspectele acesteia :puterea in mainile dictatorului ,munca comuna ,distrugerea aristocratiei cat si conflictele murdare pentru putere ,prin prisma transpunerii acestora in lumea animalelor de la o ferma ,care il alunga pe fermier si preiau controlul acesteia ,organizand-o dupa modelul comunist ,cu porcii animalele conducatoare.
Cartea este captivanta ,exista si 2 ecranizari , cea mai reusita fiind cea animata din 1954. Daca sunteti din Timisoara ,si o sa participati la intalnirea blogerilor de luna viitoare va pot aduce macar filmul pe un cd daca ma contactati.
Va recomand insa cartea…:D

Reclame

Un răspuns to “Ferma Animalelor”

  1. […] scroafe (Google Blogspot), a inceput sa porcaiasca primele lui ragaieli beletristice in marea ferma a animalelor ce este […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: